Aanbeveling

Aanbeveling

Minder stress en een mooier beter resultaat
Het echtpaar Woltinge woont al een tijdje in hun nieuwe stadsvilla aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. Harjo Woltinge vertelt over zijn ervaringen met de dienstverlening van de DOMEgroep.

Het begon allemaal met de interesse voor een kavel in het centrum van Hoogeveen. Een mooie plek om een nieuwe woning op te zetten. Om te weten te komen hoe je bouwplannen kunt realiseren, bezochten we websites en beurzen. Het resultaat was een oerwoud aan informatie, waardoor we de conclusie trokken dat we hulp nodig hadden.

Fantastische tekening

Die hulp vonden we bij de mannen van DOMEgroep: Henk Brinks (bouwkundig expert) en Sikko Vellinga. Een prettige bijkomstigheid was dat ik de mannen al kende. Onze woonwensen waren duidelijk, maar ze moesten nog wel concreet worden gemaakt. We bespraken het beeld dat we hadden met Sikko en die maakte van onze woonwensen een fantastische tekening. Voor Sikko was dit echter een eerste tekening en volgens hem moest hij er nog wel iets meer aan doen. Er is toen nog gesleuteld aan de indeling.

Mee met onderhandelingen

Henk Brinks begeleidde voor ons de bouw en ging al mee met de onderhandelingen. Hij ziet dingen die wij niet zien, bijvoorbeeld over materiaalgebruik en werkwijzen. Henk ziet alles en is daardoor dingen voor.

Hij weet wat normaal is in de bouw en wat niet. Als we Henk er niet bij hadden gehad dan hadden we bijvoorbeeld een groene zolder gekregen, terwijl we zelf rekenden op een witte. Toen we de vergunning voor de bouw kregen, schrok ik van het aantal pagina’s. Het waren er 13 met veel opmerkingen, terwijl ik op 1 had gerekend met slechts een vermelding van de verlening van de vergunning. Henk draaide er zijn hand niet voor om, want het bleek normaal te zijn.

Vakkundig waardeoordeel

De bouwwereld is een onbekend terrein voor ons als particulieren en bovendien hadden we niet de tijd om vaak naar de bouw te komen kijken. Henk heeft dat voor ons gedaan en ons daarmee zorg uit handen genomen. Hij kan een vakkundig waardeoordeel geven aan de werkzaamheden en als er discussie ontstaat weet hij waarover het gaat. Hij weet wat normaal is en hoe dingen anders kunnen.

Kosten besparen

Zowel Henk als Sikko zitten er bovenop, ze zijn actief en gaan mee in de ontwikkelingen van het werk. Ik dacht dat het werk van de architect af was bij de start van de bouwwerkzaamheden, maar Sikko bleef het volgen. Die betrokkenheid maakt dat het fijn werken is met de mannen van de DOMEgroep. Het heeft echt een meerwaarde dat er iemand naast je staat die de bouwwereld begrijpt, met de aannemer overlegt en een klankbord is. Het heeft ons bovendien kosten bespaard terwijl de kwaliteit van het werk is verbeterd. We weten nu uit eigen ervaring wat de meerwaarde is om DOMEgroep in te schakelen: minder stress en een mooier, beter resultaat waarvan we dagelijks genieten.

De woonwensen waren duidelijk, maar ze moesten nog wel concreet worden gemaakt.

Gratis verkennend gesprek

Plannen, ideeën en vragen over bouw en verbouw?
Laat ons eens meekijken en u adviseren.
Neem contact op om een afspraak te maken op een moment dat het u uitkomt.